Așteptăm voluntari faini la Timisoara City Marathon!

Ce ar fi o armată fără soldaţi sau ce ar fi Timisoara City Marathon fără voluntari? Cum un astfel de scenariu nu intră în planurile noastre, facem apel la toţi cei care doresc să se implice şi să ajute voluntar această frumoasă poveste, pe care o punem în istoria orașului în 29 octombrie 2017.

Primii la apel au fost câţiva tineri frumoşi şi determinaţi, membri ai ES Team Arad, care au făcut echipă şi şi-au anunţat deja prezenţa la Timisoara City Marathon.

ES Team Arad este o organizaţie de tineri faini, devotaţi şi implicaţi care își doresc să ajute proiectele din comunitate. La început au fost doar patru persoane, însă acum, după trei ani de activitate, ES Team are o echipa de voluntari gata să se implice în buna desfăşurare a evenimentelor, inclusiv a Timisoara City Marathon.

Cum de la Arad la Timişoara nu e mult, dar e totuşi drum de bătut, tinerii şi primii voluntari de la Timisoara City Marathon spun că vin cu drag la noi în oraş pentru că aici se promovează iniţiativele tineretului, talentul şi dezvoltarea personală, valori importante şi pentru ei, de altfel.

Timisoara City Marathon este un eveniment aflat la prima ediţie, dar tema şi conceptul proiectului au fost, din nou, pe aceeaşi lungime de undă cu cei de la ES Team. Tema concursului, probele, vizitarea prin alergare a zonelor istorice – toate fac ca această iniţiativă să fie apreciată şi sprijinită, inclusiv de către voluntari determinaţi şi frumoşi, ca cei din Arad.

Şi, pentru că cel mai bun apel către posibilii voluntari îl pot face tocmai cei care au strâns deja rândurile, Alex Damian, liderul celor de la ES Team Arad, susţine că aceasta este neapărat o experienţă de bifat:

“Dat fiind faptul că şi noi am început de la zero, cu emoţii, le recomandăm tinerilor să nu refuze oferta de a se implica în tot ce înseamnă voluntariat. Este o activitate care le poate aduce experienţe şi cunoştinţe noi, posibilităţi de dezvoltare personală, prieteni noi, experienţă în organizarea şi gestionarea unui eveniment, cât şi alte lucruri folositoare precum diplomele care sunt recunoscute de facultăţi şi cu ajutorul cărora poţi să îţi cunoşti cu adevărat resursele şi abilităţile pe care le vei folosi la viitorul loc de muncă. Fie că alegi să te implici în evenimente, fie în activităţi sociale sau de protecţie, încearcă să îţi dai interesul în tot ceea ce se face, pentru că voluntariatul “NU este pe gratis” ci este PLĂTIT CU ZÂMBETE, CUNOŞTINŢE UTILE, EXPERIENŢE UNICE ŞI MULŢI PRIETENI NOI.”

Dacă te-a convins şi pe tine mesajul lui Alex, iată cum poţi ajuta efectiv, ca voluntar în cadrul Timisoara City Marathon:

  • Ajuţi la montarea obiectelor care construiesc evenimentul din punct de vedere vizual.
  • Ajuţi la împărţirea kiturilor de participare, înainte de eveniment.
  • Oferi suport la punctele de hidratare de pe traseele de maraton şi semimaraton.
  • Eşti îndrumător pe traseu: stai în punctele cheie, direcţionezi alergătorii şi îi încurajezi când vezi că şi-au cam terminat resursele fizice, dar şi pe cele de optimism!
  • Primeşti alergătorii la sosire şi le înmânezi medaliile.
  • Aduci energie şi bună dispoziţie întregii echipe (voluntari, organizatori şi participanţi) tocmai pentru a realiza împreună unul dintre cele mai frumoase proiecte de alergare din vestul ţării!

Mecanismul de înscriere e simplu! Nu trebuie decât să accesezi acest link şi să parcurgi etapele necesare pentru a deveni voluntar la Timisoara City Marathon 2017! http://www.timisoaracitymarathon.ro/voluntari/

Îţi reamintim că ediţia pilot a Timisoara City Marathon 2017 va avea loc duminică, 29 octombrie 2017. Evenimentul aşteaptă la start aproximativ 1000 de concurenţi de peste tot din ţară şi din lume, fiind un proiect Alergotura, gândit ca parte a tot ceea ce înseamnă şi va însemna Timişoara – Capitala Europeană a Culturii în 2021. Tema şi probele din acest an vin să amintească de un moment istoric important pentru oraş, “Descălecatul lui Eugeniu de Savoya în Cetatea Timişoarei”.

Mai multe despre partipare, ultimele noutăţi sau alte informaţii despre competiţie, poţi găsi pe site-ul evenimentului: http://www.timisoaracitymarathon.ro/ sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/TimisoaraCityMarathon/