De ce să vii la Timisoara City Marathon în 29 octombrie 2017?

Timişoara se pregăteşte pentru a deveni în 2021 Capitala Europeană a Culturii. În următorii ani, orașul va fi o destinaţie de vacanţă tot mai căutată şi apreciată, aşa că evenimentele organizate aici trebuie să ţină pasul cu noul statut al oraşului. Competiţiile sportive sunt, fără doar şi poate, un prilej binevenit de a porni în noi aventuri şi de a descoperi locuri interesante. Tocmai de aceea, organizaţia Alergotura vine anul acesta cu o propunere sportivă care are menirea de a atrage cât mai mulţi turişti în Timişoara.

Ediţia pilot a Timisoara City Marathon se va desfăşura pe 29 octombrie, 2017 şi se anunţă un eveniment complex, despre sport, oameni adevăraţi, prietenie, comunitate, istorie, identitate şi bucurie. Conceptul competiţiei împleteşte perfect probele sportive cu noţiuni de cultură şi istorie, mai ales că tema aleasă pentru a “îmbrăca” toată această competiţie este una în acelaşi ton: Cucerirea Cetăţii Timişoarei de către Prinţul Eugeniu de Savoya.

Timisoara City Marathon va avea ca punct de plecare Piaţa Libertăţii şi va continua pe malul Begăi, bulevarde (pentru cursele de oraş), respectiv pista de biciclete, cu plecare de lângă Otelec şi finish în Piaţa Libertăţii (pentru proba de maraton).

Competiţia se adresează tuturor iubitorilor de sport, dar şi de experienţe interesante. Vârsta minimă admisă este de 12 ani împliniţi în ziua cursei, pentru Crosul “Batalionul Banat” (5.5 km), 14 ani pentru ştafete şi Crosul “Poarta Forforosa” (10.5 km), 16 ani pentru Semimaratonul “Eugeniu de Savoya” (21 km), respectiv 18 ani pentru Maratonul “Cavalerii Cetăţii” (42.2 km).  Minorii vor fi admişi în concurs doar pe baza unui “Acord pe propria răspundere” semnat de părinte sau tutorele legal.

Timisoara City Marathon cuprinde în total 6 curse:

Probă maraton, individual, în cadrul căreia se doreşte reinterpretarea intrării cavalerilor în nou cucerita cetate.

Probă ştafetă-maraton – 10,5 km x 4, pentru echipă, probă care aminteşte de rolul unei armate coordonate pentru a cuceri cetatea.

Probă de semimaraton, individual, în care se va evidenţia rolul fiecărui personaj în istoria Timisoarei.

Probă semimaraton ştafetă 10,5 km x 2, pentru echipă, în care important este rolul individual al fiecărui membru participant, ca ambasador al oraşului şi ca persoană cu principii şi valori sănătoase.

Proba individuală de 10,5 km evidenţiază semnificaţia porţii Forforosa din Cetatea Timişoarei, pe unde a intrat prinţul Eugeniu de Savoya şi acolo unde, ulterior, şi-a construit reşedinţa din Banat.

Proba populară, destinată publicului larg pentru a creşte sentimentul de apartenenţă şi implicare.

Înscrierea se poate face online, http://www.timisoaracitymarathon.ro/curse/ ,  până în data de 22.10.2017 ora 23:59 sau până la epuizarea numerelor alocate curselor. Înscrierea la locul desfăşurării evenimentului, înainte de concurs, se poate face numai dacă rămân numere disponibile şi după achitarea taxelor de participare.

Locurile aferente fiecărei probe sunt diferite, după cum urmează: Maraton individual “Cavalerii Cetăţii” 42 locuri, Maraton ştafetă (4) “Poştalionul Cetăţii” 20 echipe (80 locuri), Semimaraton individual “Eugeniu de Savoya” 150 locuri, Semimaraton ştafetă (2) “Solii Cetăţii” 20 echipe (40 locuri), Crosul “Poarta Forforosa” 200 locuri, Crosul “Batalionul Banat” 500 locuri.

Mai multe detalii despre condiţiile de participare şi curse poţi găsi în regulamentul concursului, aici:  http://www.timisoaracitymarathon.ro/regulament/, iar despre înscriere aici: http://www.timisoaracitymarathon.ro/curse/

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăţi şi alte ştiri despre eveniment, dă like paginii de Facebook Timişoara City Marathon https://www.facebook.com/TimisoaraCityMarathon/ sau accesează site-ul oficial al competiţiei: http://www.timisoaracitymarathon.ro.