Maraton “Cavalerii Cetatii” by Flexik Automation – 42,2km

Cavalerii Cetăţii îi aşteaptă la start pe toţi aceia care cred că pot duce la bun sfârşit, pe cont propriu, o cursă solicitantă de 42,2 km. E drept, numai un cavaler demn de rolul şi titlul său ar putea intra victorios în cetate după o asemenea distanţă! Cursa de maraton este una specială în cadrul Timisoara City Marathon datorită semnificației poveștii istorice a descălecatului lui Eugeniu de Savoya în cetatea Timișoarei, cât și datorită traseului, care completează povestea. Doar 168 de alergători pot intra în această cursă și pot fi la start. Sunt cavalerii Timisoara City Marathon și îi sărbătorim în mod special. Am dorit să creăm o cursă deosebită care să devină în timp și o dorință pentru alți alergători, să facă partea din echipa celor 100. Traseul ales începe în afara Timișoarei, la Otelec, de unde, din fata Bisericii Catolice, cei  100 de alergători vor “descăleca” în inima cetății, în piața Libertății. Sosirea la linia de finish va fi cu surprize pe care cei înscriși le vor descoperi la eveniment.

Inainte de inscriere iti recomandam sa parcurgi regulamentul dar si detaliile despre eveniment: calendarul de inscrieri  si programul evenimentului.

Masuri COVID 19: pentru a proteja sanatatea si siguranta participantilor la eveniment vor fi respectate cel putin regulile si masurile impuse de autoritati la data desfasurarii evenimentului. In functie de situatia pandemiei este probabil ca accesul la eveniment sa se faca, pentru cei de peste 18 ani, pe baza certificatului UE privind COVID 19. Vom anunta cu celeritate orice schimbare in conditiile de participare.

Participantii sunt asteptati pentru start in Otelec, in  fata Bisericii Catolice . Nu va fi organizat transport pentru ajungerea la linia de start. Nu va fi organizata garderoba la linia de start. Detalii in linkurile de mai jos:

Traseu: START – are loc din localitatea Otelec – urmeaza pista de biciclete pana la intrarea in Timisoara pentru primii 31 km, trecere pe sub podul Modos, malul stang al Begai, trecere peste Podul Muncii, trecere la nivel peste Podul Eroilor (Elba), trecere pe sub Podul Stefan cel Mare (Gara de Nord), trecere de pe malul stang pe malul drept al Begai peste Podul de Fier, malul drept al Begai, trecere pe sub Podul Mitropolit Andrei Saguna (Catedrala), trecere pe sub Podul Michelangelo, Parcul Copiilor, trecere pe malul stang peste Podul Decebal, Bdl 3 august 1919 (trotuarul de pe partea Parcului Regina Maria), Piata Romanilor, str IL Caragiale, Parcul Regina Maria, Splaiul Nistrului, str J H Pestalozi (dus-intors), malul stang al Begai, trecere pe sub Podul Michelangelo, trecere pe sub Podul Mitropolit Andrei Saguna (Catedrala), parcul Alpinet, intoarcere, urcare trepte (scuze!) pe Podul Mitropolit Andrei Saguna (Catedrala), bdl Vasile Parvan, intoarcere in pasajul Michelangelo, strada Traian Lalescu, stadionul Stiinta (Baza 1 UPT) – FINISH

Numar de locuri: 100

Start la ora: 9:00

Timp limita: 4h30 min de la start. Timp limita de trecere de punctul de control de la km 32 (intrare in Timisoara): ora 13:00

Puncte hidratare la km: 7, 13, 17, 23, 27.5, 32,  34,  38.5

Atentie! Traseul din oras se poate modifica in timpul procesului de avizare. Lucram cu autoritatile locale pentru a oferi cea mai buna solutie pentru o experienta unica!

Route map for TCM2019 42,2 Km-1 by Club Sportiv Asociatia Alergotura on plotaroute.com