Crosul “Poarta Forforosa” – 10km

Poarta Forforosa este o probă individuală de 10 km care nu mai are nevoie de prezentare. Un simbol al oraşului, locul în care Eugeniu de Savoya a intrat victorios şi şi-a construit reşedinţa, Timisoara City Marathon trebuia să introducă şi o astfel de probă care să amintească de acest moment istoric.
Este cursa care ne arată cât de frumoase și pline de poveste sunt monumentele istorice din Timișoara. Pe un traseu ales datorită inspirației istorice, Poarta Forforosa ne învață despre noi, despre identitatea trecutului nostru, despre locul în care trăim și pe care va trebui să-l arătăm cu bucurie tuturor vizitatorilor noștri. Este un tur în care se regăsesc salba de parcuri de pe Bega și o parte din cartierul Fabric.
În 2023 Crosul Poarta Forforosa 10km este co-finanțat de către Primăria Municipiului Timisoara prin prin intermediul programului sportiv “Alergofest” inițiat de Asociația Alergotura..
Înainte de înscriere îți recomandăm să parcurgi regulamentul dar și detaliile despre eveniment: calendarul de înscrieri  și programul evenimentului.

Număr de locuri: 300

Timp limită: 1h30 min de la start

Atenție! Traseul din oraș se poate modifica in timpul procesului de avizare. Lucram cu autoritățile locale pentru a oferi cea mai bună soluție pentru o experiență unică!

Traseul are startul și finișul în Piața Libertății din Timișoara, urmând un traseu în zona centrală a Timișoarei, pe malurile Begăi cu intrare în cartierul Fabric: parcul Regina Maria și str. Pestalozzi – vezi detaliile traseului mai jos.

https://www.plotaroute.com/route/2349769

Route map for TCM2023 21,1 Km-1 by Club Sportiv Asociatia Alergotura on plotaroute.com