Crosul “Poarta Forforosa” – 10km

Poarta Forforosa este o altă probă individuală, de 10 km care nu mai are nevoie de prezentare. Un simbol al oraşului, locul în care Eugeniu de Savoya a intrat victorios şi şi-a construit reşedinţa, Timisoara City Marathon trebuia să introducă şi o astfel de probă care să amintească de acest moment istoric.
Este cursa care ne arată cât de frumoase și pline de poveste sunt monumentele istorice din Timișoara. Pe un traseu ales datorită inspirației istorice, Poarta Forforosa ne învață despre noi, despre identitatea trecutului nostru, despre locul în care trăim și pe care va trebui să-l arătăm cu bucurie tuturor vizitatorilor noștri. E ca un fel de tur istoric în alergare.
In 2021 cursa este gratuita, fapt posibil prin finantarea de catre Primaria Municipiului Timisoara a proiectului “PROACTIV” initiat de Asociatia Alergotura.
Inainte de inscriere iti recomandam sa parcurgi regulamentul dar si detaliile despre eveniment: calendarul de inscrieri  si programul evenimentului.

Masuri COVID 19: pentru a proteja sanatatea si siguranta participantilor la eveniment vor fi respectate cel putin regulile si masurile impuse de autoritati la data desfasurarii evenimentului. In functie de situatia pandemiei este probabil ca accesul la eveniment sa se faca, pentru cei de peste 18 ani, pe baza certificatului UE privind COVID 19. Vom anunta cu celeritate orice schimbare in conditiile de participare.

Numar de locuri: 300

Timp limita: 1h30 min de la start

Atentie! Traseul se poate modifica in timpul procesului de avizare. Lucram cu autoritatile locale pentru a oferi cea mai buna solutie pentru o experienta deosebita!

Route map for TCM2021 10km-2 by Club Sportiv Asociatia Alergotura on plotaroute.com