Timişoara City Marathon – detalii pe care să le ştii

Ne mai despart câteva zile de Timişoara City Marathon ediţia 2018, acolo unde sunt aşteptaţi la start aproape 1000 de alergători din România, Serbia, Ungaria, Italia, Germania, Franța, Spania, Slovacia și Japonia.

Pe lângă adrenalină, dorinţa de a-ţi depăşi limitele sau pur şi simplu bucuria de a participa la un asemenea concurs, mai sunt şi câteva detalii tehnice pe care ar fi bine să le ştii. Tocmai de aceea, înainte de ne vedea duminică, 28  octombrie, iată mai jos informaţii importante, în special pentru concurenţii Timişoara City Marathon, ediţia 2018.

Informaţii despre kitul de concurs

Fiecare concurent la Timişoara City Marathon va primi un kit de concurs.

Kitul de concurs pentru Maratonul “Cavalerii Cetăţii”, Semimaratonul “Eugeniu de Savoya”, Semimaraton ştafetă “Solii Cetăţii”, Crosul “Poarta Fosforosa” şi “Crosul Batalionul Banat” conţine:

 • acces la cursa aleasă, număr de concurs, cronometrare cu cip, medalie finisher, acces la punctele de hidratare şi alimentare, asistenţă medicală, diplomă finisher, tricoul evenimentului (din bumbac pentru participanţii la Crosul “Batalionul Banat”, din poliester pentru participanţii la celelalte curse cronometrate), sac inscripţionat “Timişoara City Marathon”, bandană “Timişoara City Marathon”, produse Isostar (Maraton şi semimaraton: gel+baton, Ştafetă şi Cursa de 10km: baton), folie termică – doar pentru cursa de Maraton, elemente promoţionale ale sponsorilor şi organizatorilor.

Kitul pentru Crosul Timişoara 2021 cuprinde:

 • acces la cursa aleasă, număr de concurs, medalie finisher, acces la punctele de hidratare şi alimentare, asistenţă medicală, diplomă finisher.

Ridicarea kiturilor de concurs se va face vineri 26 octombrie, între orele 17:00-21:00, şi sâmbătă 27 octombrie, între orele 10:00-16:00, în zona scenei de la Food Court Iulius Mall.

Alergătorii din alte oraşe îşi pot ridica kitul şi duminică 28 octombrie, între orele 07:30-08:30, de la locul startului (Piaţa Libertăţii) sau de la Otelec (doar alergătorii din alte oraşe înscrişi la proba de maraton).

Pentru ridicarea kiturilor ai nevoie de cartea de identitate şi Declaraţia de Participare pe proprie răspundere. Un număr limitat de declaraţii în alb vor fi disponibile şi la faţa locului, însă pentru a fi mai eficienţi, se recomandă completarea si semnarea ei prealabilă.

Un concurent poate ridica kitul şi pentru alte persoane dacă aduce declaraţiile semnate de acestea.

Parcurge cu atenţie programul şi traseul fiecărei curse!

Maratonul “Cavalerii Cetății” by Flexik Automation

 •  06:45 Plecare spre Otelec de pe strada I.C. Bratianu, din Piața Iancu Huniade, lângă Muzeului Banatului,
 •  08:30 Start Maratonul “Cavalerii Cetății” (din fața bisericii catolice),

Timpul limită în care trebuie parcursă distanţa este de 5h30 min de la start, iar punctele de hidratare se vor afla la km: 7, 13, 17, 23, 27.5, 32,  34,  38.5.

Semimaratonul “Eugeniu de Savoya” by Alpha Bank, Ștafeta “Solii Cetății”, Crosul “Poarta Forforosa” by Haufe (toate, pe bucla de 10.6 km)

 • 08:35 Ședința tehnică;
 • 08:45 Încălzirea;
 • 09:00 Start (din Piața Libertății).

Traseul semimaratonului trebuie parcurs in3h00min de la start, iar punctele de hidratare se vor afla la km: 3, 6.8, 10.6, 13.6 , 17.4.

Traseul semimaratonului ştafetă trebuie parcurs în 3h00min de la start, iar schimbul de ştafetă se va face după trecerea liniei de finish de către primul coechipier, în zona punctului de hidratare intermediar, din Piaţa Libertăţii. Ştafeta constă într-un număr de concurs cipat, inscripţionat cu numărul şi numele echipei. Punctele de hidratare se vor afla la km 3, km 6,8.

Traseul crosulului Poarta Forforosa trebuie parcurs în 1h30min, iar punctele de hidratare se vor afla la km 3, km 6,8.

Cursa “Batalionul Banat” by Visma (5.2 km)

 • 10:35 Ședința tehnică;
 • 10:45 Încălzirea;
 • 11:00 Start (din Piața Libertății).

Traseul cursei trebuie parcurs în 45 de minute de la start.

Cursa “Timișoara 2021” (cca 2 km)

 • 12:25 Ședința tehnică;
 •  12:30 Start (din Piața Libertății).

Traseul cursei trebuie parcurs în 30 de minute de la startul probei.

Festivitate de premiere

 • 14:00 Festivitatea de premiere (în Piața Libertății)

Traseul curselor poate fi găsit aici:

 • maraton: https://goo.gl/He3P4R
 • bucla 10.6 km: https://goo.gl/XHLF5b
 • cursa 5.2 km: https://goo.gl/AaMrRF
 • cursa 2 km: https://goo.gl/ybS4sh

7 detalii pe care să le ştii despre eveniment

Şi Timişoara City Marathon are o procedură ce trebuie respectată, cu anumite detalii pe care concurenţii le pot regăsi în regulament. Iată mai jos câteva dintre detaliile importante, pe care să le parcurgi rapid:

1). Este obligatoriu ca fiecare participant să aibă la start următorul echipament:

– încălțăminte sport pentru alergare; ținută sportivă (pantaloni /fustă/colanți, tricou/maieu de alergare), număr de concurs, care va fi ridicat de la organizator. Numărul va trebui purtat la vedere, pe piept sau în partea din față fără a fi deteriorat sau modificat.

Organizatorul își rezervă dreptul de a interzice participarea sportivilor care nu îndeplinesc condițiile de echipare.

2). Numărul de concurs va fi înmânat tuturor participanţilor cu o înscriere confirmată şi trebuie prins pe partea din față a tricoului şi trebuie să fie vizibil pe toată durata concursului. În caz de abandon, numărul trebuie predat la punctul de control/cronometrare unde se anunţă retragerea din concurs.

3). Cipul de cronometrare este fixat pe numărul de concurs (lipit pe spatele numărului) și se poartă prins cu ace de siguranță, împreună cu numărul de concurs, pe tricou, în față, preferabil în zona abdomenului, neacoperit de alte echipamente. Participanții la ștafetă vor preda cipul coechipierului, la fiecare schimb de ștafetă. Dezlipirea sau deteriorarea cipului duce la imposibilitatea cronometrării – fapt pentru care Organizatorul nu îşi asumă nicio răspundere.

4). Retragerea din concurs din alt motiv decât cel de accident se poate face doar la punctele de control de pe traseu sau în zona start/sosire. Concurentul care nu mai poate sau nu mai doreşte să continue concursul are obligaţia de a se deplasa până la cel mai apropiat punct de control sau la punctul de start/sosire, unde va preda numărul de concurs şi va fi considerat retras.

5). Organizatorul își rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri: s-a accidentat după start sau starea fizică nu-i mai permite continuarea cursei.

6). Următoarele situații pot conduce la descalificare:

– Lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu (ex. numărul de concurs, cip de cronometrare)
– Ratarea unui punct de control sau neparcurgerea întregului traseu
– Nerespectarea regulilor competiției
– Comportament nesportiv față de alți participanți, oficiali, public, alte persoane
– Modificarea sau schimbarea numerelor de concurs
– Participarea la o probă diferită decât cea la care a fost validată înscrierea.

7). Să ai în vedere pregătirea optimă pentru Timișoara City Marathon

Nu uita să te hidratezi, alimentezi și să te odihnești corespunzător în zilele premergătoare cursei;

Nu uita să consulți prognoza meteo și să te echipezi corespunzător;

Traseul va fi marcat foarte clar, iar la fiecare intersecție vom avea voluntari sau marcaje. Obișnuiește-te să le urmărești pe acestea, nu te lua după cei dinaintea ta;

Dacă constați că cineva a luat-o într-o direcție greșită, atenționează-l, nu îl lăsa să se piardă doar ca să ajungi înaintea lui. Spiritul sportiv oferă mai multe satisfacții decât un loc mai bun în clasament

Mai important decât orice premiu sau timp record este să te bucuri, singur sau împreună cu prietenii (cunoscuți deja sau cu cei pe care îi vei cunoaște la eveniment) de plăcerea alergării. Nu forța mai mult decât știi că poți duce!

Odată clarificate şi aceste aspecte, putem spune că ne aflăm pe ultima sută de metri până la Timişoara City Marathon.

Urmăreşte-ne pagina de Facebook, dar şi pagina de eveniment pentru a fi la curent cu ultimele noutăţi.