Timisoara City Marathon după prima ediție

Aproape 700 de alergători la start, participanţi din 9 ţări, campioni naţionali din România şi Ungaria, viitori campioni, zeci de voluntari şi parteneri au dat viaţă cetăţii Timişoarei la prima ediţie Timisoara City Marathon. Vremea de final de octombrie a fost însorită de zâmbetele alergătorilor şi de bucuria lor de a alerga pe străzile oraşului, pe malul Begăi, pe un traseu încărcat de  istorie şi de poveste.

În 29 octombrie 2017 am pus o cărămidă în piaţa Libertăţii: cea pe care se va clădi mai departe unul dintre cele mai frumoase evenimente de alergare din România şi din euroregiune – Timisoara City Marathon. Tenta istorică a numelor curselor, entuziasmul alergătorilor de a fi cavaleri, soli, parte din batalion, poştalion, armata lui Eugeniu de Savoya sau reprezentanţi pentru simbolul eliberării Poarta Forforosa au fost suficient de puternice pentru a aduce aproape 700 de persoane la startul Timisoara City Marathon.

Am ales un traseu accesibil, am creat o punte de comunicare spre Serbia prin cursa de maraton care a avut startul la Otelec, am redat o parte din centrul oraşului alergătorilor prin închiderea parţială a unor străzi, am pus toată energia noastră în crearea unei experienţe de alergare cât mai plăcute pentru participanţi.

 

Finishul a fost cu multă emoţie. Pentru cei care fac performanţă, Timisoara City Marathon a fost un bun prilej pentru a urca pe podiumul primei ediţii. Pentru cei care au vrut să-şi depăşească limitările mentale şi să aibă experienţa unui concurs, Timisoara City Marathon a fost provocarea perfectă pentru octombrie.

 

 

 

 

 

Confirmările şi mulţumirile au “curs” pe pagina de facebook a evenimentului, ceea ce pentru noi, ca organizatori, înseamnă principala resursă pentru a merge mai departe. Şi asta vom face. În 2018, vom organiza a doua ediţie. Iar în 2021, când Timişoara va fi Capitală Europeană a Culturii, vom da sfoară-n ţară, chiar şi în alte ţări, că sărbătorim oraşul şi istoria lui prin alergare.

Timisoara City Marathon este, pe lângă alergare, un eveniment care pune în valoare identitatea oraşului, cu istoria şi moştenirea sa, prin comunitatea care are putinţa de a crea un nou simbol în jurul căruia să fim împreună.

Luminează oraşul prin tine! – un apel care ne mobilizează să spunem DA proiectelor Timişoarei.

Timisoara City Marathon s-a întâmplat datorită celor care au avut încredere că orașul are nevoie de această inițiativă. Mulțumim pentru suport Continental, Flexik, Open Ville, Agasi, Ness, ACI, Hella, United Business Center, Petro Vaselo. Le mulțumim și partenerilor care au pus umărul la această primă ediție: Asociația Eugeniu de Savoya, Apele Române Banat, Universitatea Politehnica Timișoara, SAR Security, World Class, PICster, Nutrivita, Selgros, Sightrunning.ro.

Ne revedem în 2018!